CENTAR ZA KRIZNE SITUACIJE

Centar za krizne situacije je nevladina organizacija osnovana 1996. godine od strane stručnjaka iz područja zdravstva, te drugih stručnjaka, s glavnim ciljem pružanja medicinske pomoći osjetljivim/ rizičnim skupinama.
Grupa za mentalno zdravlje uključuje psihijatre, kliničke psihologe i ostale stručnjake iz područja mentalnog zdravlja s iskustvom pružanja pomoći mentalno bolesnoj i rizičnoj populaciji.
Centar za krizne situacije je pokrenuo i proveo nekoliko programa koji su uključivali pružanje pomoći u području mentalnog zdravlja korisnicima, uključujući obitelji nestalih osoba, izbjeglice i tražitelje azila.(LINK na brošuru o CDM).

Aktivnosti:

Centar za krizne situacije bio je su-organizator prvog Hrvatskog kongresa o prevenciji suicidalnog ponašanja, a trenutno provodi pilot program za rano otkrivanje i liječenje suicidalnog ponašanja kod djece i adolescenata.
U tijeku je provedba projekta „Praćenje i prevencija samoozljeđivanja” kojeg Centar provodi za Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske, koje je, zajedno s Norveškim zavodom za javno zdravstvo, nositelj projekta financiranog sredstvima Vlade Kraljevine Norveške.

Partneri u suradnji:

Centar za krizne situacije je proveo programe u suradnji s Ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi RH, Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, Gradom Zagrebom, Svjetskom zdravstvenom organizacijom, Visokim komesarijatom Ujedinjenih naroda za izbjeglice, UN-ovim Centrom za uklanjanje mina i Task Force Europske zajednice.

Predsjednik:

Doc.dr.sc. Neven Henigsberg, dr. med.

Podpredsjednica:

Šarlota Foro

Kontakt adresa:

Centar za krizne situacije
Kneza Višeslava 11, 10000 Zagreb, Hrvatska

(ili: Šalata 3 b, 10000 Zagreb, Hrvatska)